Bohatý senior?

Bohatý senior, chudý senior? 🏁 🏁 🏁

Jaký je váš sen o tom, kdy přestanete pracovat a budete si užívat života jako bohatý senior?

Při své práci se s tímto tématem setkávám téměř každý den. A můžu pozorovat různé strategie, které lidé mají na zajištěné stáří. Tedy, abych řekl pravdu, tak většina lidí žádnou strategii nemá. Strategii má tak 15 až 20 % lidí a je to vidět, protože tito lidé mají výsledky. Ti ostatní, tam je to bohužel nemastné a neslané.

Ten hlavní rozdíl je v tom, že ta menšina má jasnou představu a na té představě mají založenou tu jejich strategie. A když máte stanovený cíl a uděláte si plán k vašemu cíli, tak máte mnohem větší pravděpodobnost, že vašeho cíle dosáhnete.

Když není jasně stanovený cíl, tak se na něm nemůže pracovat. A když se na něčem nepracuje, tak to prostě nikdy nepřijde.

Je to jako na hřišti, kdo se nesnaží o střelbu na branku, nemůže dát gól.

slon

Existuje velké množství strategií, jak se v životě finančně zajistit, abyste byl bohatý senior. Všechny však mají stejný scénář. Musíte dávat více peněz do vašich aktiv. A jaká aktiva to budou, to už záleží čistě na vás. 💣 💣 💣

Většina lidí však upřednostňuje pasiva a aktiva nebuduje, nebo jen velmi málo. Typickým příkladem může být 500 Kč do penzijka. Ano, penzijko můžeme brát jako aktivum, ale spíš jako nepříliš dobré aktivum a rozhodně to není strategie, jak se stát bohatým seniorem.

Takže, ještě jednou, jaký máte sen o tom, kdy přestanete pracovat a budete si užívat života jako bohatý senior? A máte motivaci si ten váš sen splnit anebo to je jen plácnutí do vody? Máte už svou strategii, jak se stát bohatým seniorem? Nebo dokonce bohatým juniorem? 😊 🏁 🏁 🏁

Chcete ušetřit čas, vyhnout se bolesti ze špatných rozhodnutí a připravit strategii, která z vás udělá bohatého seniora? Napište mi.